Lån til bryllup

Et minneverdig bryllup vil koste mellom 60 000 til 150 000 kroner. Men la oss være ærlig, det er ikke alle som har så mye penger på bok – Da må man vurdere et lån til bryllupet.

Beste lån til bryllup uten sikkerhet

Skrevet av Tobias Rikerud | Gransket av Øystein Pettersen | Oppdatert 19. juni, 2023

Planlegger du å låne penger til bryllupet ditt? Da kan et forbrukslån være et fornuftig alternativ. I Norge finnes det mer enn 32 spesialiserte banker som tilbyr forbrukslån. Hvis du skulle søke manuelt hos hver enkelt, ville det ta lang tid. Derfor er det mer hensiktsmessig å benytte deg av en lånemegler som kan innhente tilbud fra flere banker på dine vegne, helt uforpliktende.

Bank

Fordeler

Rente

Lånebeløp

Utbetalingstid

Uno Finans

Laveste renten på forbrukslån

5,01% - 24,40%

10.000 - 600.000 kr

1 virkedag

Axo Finans

Flest søkere i norden

5,00% - 20,54%

10.000 - 600.000 kr

1 virkedag

Lendo

Har flest samarbeidsbanker

5,33% - 28,90%

10.000 - 100.000 kr

1 til 2 virkedager

Mer informasjon om lånemeglere

Vi tar en nærmere titt på tre av de mest populære lånemeglerne i Norge, med fokus på lavest rente, færrest gebyrer og flest samarbeidsbanker. Uno Finans, Axo Finans og Lendo er alle dyktige innenfor sine respektive områder, men vi vil foreta en vurdering for å avgjøre hvilken lånemegler som passer best for et bryllupslån.

Uno Finans – Den laveste renten på forbrukslån

Detaljer om lånet:

 • En effektiv rente fra 5,01% til 24,40%
 • Låneperiode fra 1 til 15 år.
 • Lånebeløp fra 10.000 kroner til 600.000 kroner.

Uno Finans er den lånemegleren i Norge som har den laveste effektive renten tilgjengelig. Det betyr at lånemegleren Uno Finans kan tilby deg et forbrukslån på dagen med landets laveste rente. Så hvis du vil låne penger på dagen, med en fornuftig rente er Uno Finans vår anbefaling. Hvis du skal søke må du være over 20 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Lendo – Over 25 samarbeidsbanker

Detaljer om lånet:

 

 • En effektiv rente fra 5,33% til 28,90%
 • Samarbeider med 25 forskjellige banker
 • Eid av Schibsted ASA
 • Tilbyr lånebeløp fra 10.000 kr til 600.000 kr

Vi har selv testet ut søkeprosessen til Lendo, det tok oss rundt 6 minutter å søke og fikk tilbud fra 3 banker innen noen timer. Viktig og merke seg at vi søkte på en mandag, da prosessen vil være raskere. Vi takket nei til lånet siden vi skulle demonstrere behandlingstiden til Lendo. De samarbeider også med 25 banker som er det høyeste tallet blant lånemeglere. Vurderer du å søke? Husk at du må være 20 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Axo Finans – Flest søkere på forbrukslån

Detaljer om lånet:

 • Axo Finans samarbeider med 24 banker
 • De har en effektiv rente fra 5,17% til 20,54%
 • Du kan låne fra 10.000 kr til 600.000 kr
 • Utbetalingstiden ligger på 1 virkedag.

Axo Finans spesialiserer seg på forbrukslån, her kan du også få svar samme dag. Søker du forbrukslån hos Axo Finans bruker du i gj.snitt 2 minutter på søknaden, og utbetalingen vil variere fra 12 til 72 timer. Axo Finans har omtrent 11 000 søkere per måned, noe som ikke kommer som en overraskelse med tanke på deres effektivitet og lave rente.

Hva er et bryllupslån?

Et bryllupslån er det samme som et forbrukslån, et lån uten sikkerhet. Formålet med lånet er og finansiere bryllupet – Alt fra seremonien til bryllupsreisen.

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, det vil si at du kan låne penger uten og stille med sikkerhet i bolig. Generelt har forbrukslån høy rente – Derfor gjelder det å finne et lån med lav rente.

Siden forbrukslån gir deg tilgang på hele lånebeløpet umiddelbart – i motsetning til kredittkort, er det viktig at vi vet hvor mye vi trenger og låne.

Lag et budsjett før du låner penger til bryllup

Før du søker på lån til bryllup må du vite hvor mye penger du trenger for og finansiere bryllupet. Dette kan du gjøre ved å kombinere alle utgifter dere forventer dere og plusse dem sammen.

Når du vet sånn ca hvor mye penger du trenger å låne kan du søke på et bryllupslån. Dette gjør det også enklere å betjene lånet på sikt.

Lån til bryllup uten sikkerhet

Når du låner uten sikkerhet, betyr det at banken ikke krever pant i noen av dine eiendeler, for eksempel boligen din. Denne typen finansiering har både fordeler og ulemper som det er viktig å være klar over.

Ingen sikkerhet i bryllupslån

En av de største fordelene med et lån til bryllupet vil være at du ikke må stille med pant i bolig og eiendom.

I tillegg er det enkelt og søke om, utbetalingen og behandlingstiden er rask på de fleste søknader når du vurderer forbrukslån.

Husk på disse tingene når du søker forbrukslån:

Renten på lån til bryllup

Renten på et bryllupslån vil variere utifra låneperiode, og om du stiller med sikkerhet eller ikke. Stiller du med sikkerhet i bolig får du lavere rente.

La oss se på hvordan renten vil se ut basert på lånesummen du låner:

Lånebeløp:

Lavest rente:

Høyest rente:

30 000 kr

17%

48,86%

50 000 kr

15,5%

39,50%

100 000 kr

10%

18,75%

150 000 kr

9,82%

18,22%

220 000 kr

9,52%

15,22%

300 000 kr

8,71%

14,91%

Tallene er en median kalkulasjon fra testvinnerne Uno Finans, Lendo og Axo Finans.

Når burde du søke på et lån til bryllupet?

Bryllup er ikke billig. En typisk prislapp på et bryllup er mellom 60.000 til 150.000 kroner (Også inkludert giftering) – Hvis du ikke har nok penger tilgjengelig kan et forbrukslån være løsningen.

Du har god økonomi

Hvis du har over gjennomsnitt bra inntekt, og ikke har betalingsanmerkninger kan bryllupslån være aktuelt for deg. Ofte kan forbrukslån være dyrt i lengden - Planlegg godt hvor mye du skal låne.

Du har testet andre alternativer

Dersom du har forsøkt å finansiere bryllupet ditt ved hjelp av andre metoder, for eksempel et privatlån, bidrag fra venner og familie, eller bruk av oppsparte midler, men likevel ikke har nok kapital, bør du vurdere et bryllupslån.

Kan betjene lånet

Ikke alle kan betjene et forbrukslån, spesielt et lån med høyt lånebeløp. Derfor er vår jobb og finne frem det lånet med lavest rente for deg - Vurder din egen økonomi før du søker på et forbrukslån.

Fordeler og ulemper med lån til bryllup

Fordeler

Ulemper

Hva koster bryllup?

Giftering

10-20 000 kr

Bryllupskake

1.000-3.500 kr

Live musikk

7-14 000 kr

Kirke og prest?

Gratis

Blomster

1.500-5.000 kr

Fotograf

3.000-7.000 kr

Brudekjole og dress

15-50.000 kr

Catering/mat

1.000 kr pr person

Slik får du et billigere bryllup

Slik blir bryllupet billigere

Slik kutter du kostnadene på lån til bryllup

Bruker du et forbrukslån for å finansiere bryllupet blir den store dagen dyrere.

Alternativer for lån til bryllup

Hvis du ikke ønsker å finansiere bryllupet med et forbrukslån finnes det andre gode alternativer du kan vurdere.

Huskeliste for bryllupsdagen

 • Invitasjoner til gjestene
 • Giftering
 • Planlegging av bryllupsreisen
 • Fotograf/Videograf
 • Bryllupskake
 • Catering/mat
 • Musikk/liveband
 • Lokale/kirke
 • Hår og sminke
 • Antrekk til brudepiker og forlovere
 • Transport i forbindelse med vielsen

Bygg en sparekonto

Når man planlegger et bryllup, tar det ofte lang tid å legge alle detaljer på plass. I denne perioden har du god mulighet til å spare opp penger til den store dagen. Ved å sette av noen tusen kroner hver måned, kan du raskt bygge opp en betydelig sum. Denne spareinnsatsen kan også kombineres med et lån, slik at du kan finansiere bryllupet på egenhånd og unngå å betale unødvendige renter som bare øker kostnadene.

Spør gjester og familie om de vil spytte inn

Det er forståelig at mange kan føle det ubehagelig å be venner og familie om økonomisk støtte til bryllupet. Men det er verdt å huske at det ikke skader å spørre. Ta gjerne en samtale med gjester og familiemedlemmer for å utforske om de kan bidra på ulike måter, for eksempel med drikke, mat eller transport. Ved å involvere dine nærmeste i bryllupsplanleggingen kan det bli mer økonomisk overkommelig for dere.

Låne privat

I motsetningen til et forbrukslån vil private lån ha null i rente. Siden bryllup ofte kan finansieres med beløp fra 50- 100.000 kroner man kan spørre venner og familie om de kan låne deg penger - Man kan også vurdere forskudd på arv.

Bruk kredittkort til bryllupsreisen

Kredittkort kan være et bra verktøy som kan bidra til å finansiere bryllupsreisen deres. Kredittkort er gratis og bruke i 40 til 50 dager, helt rentefritt. La oss se på årsaker til hvorfor kredittkort kan være et bra redskap til bryllupsferien.

Kredittkort er rentefritt i opptil 50 dager

De fleste kredittkort har en betalingsutsettelse på 45 til 50 dager. Det vil si at du kan låne penger uten og måtte betale renter på det du har lånt.

Så lenge 50% av hele reisen er finansiert med kredittkortet vil du også få reiseforsikring inkludert for deg og din ektefelle.

Mange gode fordeler knyttet til reise

Kredittkort har også en rekke fordeler knyttet til utenlandsreiser. Her møter du på fordeler som reiseforsikring, cashback og bonuser du kan tjene opp.

Viste du at kredittkort som Re:member Black og Morrow Bank Mastercard har 2% kickback hvis du booker via Booking.com?

Hvis du også leier leiebil i utlandet får du rabatt på avtalen så lenge du betaler med kredittkortet. 

Slikt valgte vi beste banker for lån til bryllup

Etter å ha vurdert 32 nisjebanker, fant vi ut at blant de 7 lånemeglerne var det 3 aktører som utmerket seg på bryllupslån. Disse tre hadde den laveste renten, færrest gebyrer og det beste omdømmet. Lavrentelån.no har som mål å gi deg den beste informasjonen om forbrukslån.

Her er kriteriene vi vurderte før vi valgte beste bryllupslån.

Spørsmål og svar

Med forbrukslån kan du låne fra 5.000 til 500.000 kroner, noen banker tilbyr også lånebeløp opptil 600.000 kroner. Husk at hvis du velger et mindre lånebeløp vil renten bli høyere.

Nei, siden lån til bryllupet vil være et lån uten sikkerhet er det viktig at man ikke har betalingsanmerkninger eller inkasso gjeld på tidspunktet du søker – Søker du med betalingsanmerkning får du avslag (Dersom du ikke søker med sikkerhet).

Typisk behandlingstid på søknader ligger fra 1 til 3 virkedager. Utbetalingstiden er også 1 til 3 dager – Du kan få forbrukslån på dagen, men de fleste banker vil bruke i gj.snitt 2 til 5 dager på hele prosessen.

Ja, du kan angre på avtalen selv om pengene er utbetalt på kontoen din. Det er viktig at du handler raskt siden du har 14-dagers angrerett. Les mer om dette her: angrerett på forbrukslån.

Stikkprøven som er gjort av VG.no viser at et bryllup kan koste mellom 60.000 til 150.000 kroner. Noen bryllup kan være mye rimeligere, og noen langt dyrere.