Forbrukslån uten gebyrer

Forbrukslån uten gebyrer er lån som ikke har termingebyrer eller etableringsgebyr, la oss se hvor du kan finne dette!

Gransket av Øystein

Publisert 6. juni 2023

Del på:

Forbrukslån uten gebyrer

Hvordan gebyrer kan man få på forbrukslån?

Heldigvis er det smått med gebyrer når du søker på et forbrukslån, men det er fortsatt noen banker som vil fakturere deg ekstra for:

  • Termingebyrer
  • Administrasjonsgebyrer
  • Etableringsgebyr

La oss se på hva de ulike gebyrene betyr og hva de koster:

Termingebyr

Termingebyr er en avgift som banker tar for å dekke administrative kostnader knyttet til lånet ditt. Kostnaden for termingebyr varierer, men ligger vanligvis mellom 50 og 75 kroner per termin. Det er verdt å merke seg at noen banker også tilbyr lån uten termingebyr.

Administrasjonsgebyr

Et administrasjonsgebyr faller inn under samme kategori som et termingebyr. Begge begrepene refererer til den samme typen gebyr. Men de fleste banker kun begrepet «termingebyr» for å beskrive denne kostnaden.

Etableringsgebyr

Et etableringsgebyr er en avgift som du betaler til banken ved opprettelsen av et lån. Dette gebyret dekker bankens kostnader for å behandle lånet, inkludert saksbehandling, pengeoverføring og utfylling av dokumenter. Vanligvis ligger denne kostnaden fra 900 kr til 1 600 kr og betales kun en gang.

Hvilket forbrukslån har ingen gebyrer?

Den eneste lånemegleren i Norge som har verken etableringsgebyr eller termingebyr (dersom du betaler med eFaktura) er Uno Finans.

Vi har dokumentert søkeprosessen til Uno Finans og har funnet ut at de verken tar seg betalt for å megle lånet videre eller håndtere søknaden din.

Uno Finans

Uno Finans er en lånemegler som samarbeider med 21 banker. Deres jobb er og videresende din søknad til alle deres samarbeidsbanker. Dette er en gratis og uforpliktende prosess som er svært tidsbesparende.

Nøkkelinfo om Uno Finans:

  • Laveste renten fra 5,01%
  • Ingen etableringsgebyrer
  • 5 av 5 på Trustpilot
  • Rask svartid på telefon
  • Kan låne opp til 600 000 kroner
  • Nedbetalingstid på 1 til 15 år.

Slik finner du forbrukslån med lavest rente

Hvis en bank har høye termingebyrer, kan det virke som en liten kostnad i begynnelsen, men over tid, med gjentatte betalinger, kan beløpet bli betydelig.

Derfor er det alltid fornuftig å finne en gunstig leverandør som kan tilby deg lav rente og ingen gebyrer.

På lang sikt vil du være takknemlig for at du valgte et lån med lav rente, da det kan føre til besparelser på flere tusen kroner.

Trenger jeg låneforsikring?

Låneforsikring gir deg beskyttelse mot betalingsutfordringer hvis du plutselig blir sykemeldt, permittert eller ufrivillig arbeidsledig.

Låneforsikring er en type forsikring som er utformet for å sikre deg som låntaker mot uforutsette situasjoner som kan hindre deg i å betjene lånet i en bestemt periode.

Noen banker tilbyr også låneforsikring som dekker samlivsbrudd.

Låneforsikringen vil ikke dekke:

  • Sykdom: Når det gjelder sykdom, er det vanligvis en karensperiode på 30 dager i låneforsikringen. Dette betyr at forsikringen ikke dekker for sykdom i løpet av de første 30 dagene etter at du har inngått forsikringsavtalen.

  • Arbeidsledighet og permittering: Når det gjelder arbeidsledighet og permittering, er det vanligvis en karensperiode på 90 dager i låneforsikringsavtalen. Dette betyr at hvis du tegner forsikringen i dag og blir sagt opp før det har gått 90 dager, vil forsikringen ikke dekke dette. Det er viktig å være oppmerksom på karensperioden og andre vilkår i forsikringsavtalen før du tar beslutningen om å kjøpe låneforsikring.

Konklusjon

De aller fleste bankene i Norge har et etableringsgebyr som ligger fra 900 til 1 600 kroner. Termingebyret hos de fleste bankene ligger på 40 kroner. Eneste leverandøren av forbrukslån som lar deg slippe unna denne kostnaden er Uno Finans.

Selv om Uno Finans er den eneste som tilbyr lån uten gebyrer betyr ikke det at de er den beste leverandøren i Norge. Det finnes mange tilbydere av forbrukslån, og hver bank har sine egne styrker og svakheter.

Skrevet av Tobias Rikerud

Tobias Rikerud er en sosialøkonom som har jobbet i banksektoren siden 2016. Med en utdannelse fra BI er han godt rustet med nyttig informasjon om forbrukslån i dagens marked.

Kvalitetssikret av Øystein Pettersen

Øystein Pettersen har tidligere jobbet hos Sparebank1 og bidrar med å granske samt kvalitetssjekke tekst hos Lavrentelån.no