Beste og billigste refinansiering

Ved å samle alle dine lån kan du kombinere dem i en ny avtale og oppnå en lavere rente, også kjent som refinansiering. Har du et boliglån med en høy rente som er vanskelig å håndtere? La oss hjelpe deg med å refinansiere boliglånet ditt slik at du kan spare penger.

Skrevet av Tobias Rikerud | Gransket av Øystein Pettersen

Den gjennomsnittlige renten på refinansiering med sikkerhet er 6,58%

Den gjennomsnittlige renten på refinansiering uten sikkerhet er 12,80%

Beste refinansiering: Ved refinansiering av forbruksgjeld uten sikkerhet er Uno Finans rangert som den beste i testen, med en rente fra 10,70%. Hvis du derimot ønsker å refinansiere med sikkerhet i bolig, er Okida den anbefalte vinneren. Okida tilbyr en rente fra 6,81% og lånebeløp på opptil 10 millioner kroner.

Nåværende renter er beregnet utifra våre samarbeiderspartnere som er 27 av de største bankene i Norge. Renten vil også endre seg basert på din årlig inntekt og økonomiske situasjon.

Lavrentelån.no samarbeider med de største bankene i Norge | Her finner du beste avtalen for refinansiering

Refinansiering med lavest rente

Oppdatert for 22. juni 2024 18:25

Bank

Fordeler

Rente

Lånebeløp

Periode

Søkadslink

Uno Finans

Laveste rente på refinansiering uten sikkerhet

10,70% - 11,01%

10.000 - 600.000 kr

15 år

Søk nå

Axo Finans

Tilbyr refinansiering uten sikkerhet opptil 20 år

13,03% - 12,71%

10.000 - 600.000 kr

20 år

Søk nå

Lendo

Flest samarbeidsbanker på refinansiering uten sikkerhet

11,80% - 12,80%

10.000 - 600.000 kr

15 år

Søk nå

Bank Norwegian

Tilbyr låneforsikring på refinansiering

12,22% - 16,75%

10.000 - 600.000 kr

15 år

Søk nå

Sambla

Lavest aldersgrense på refinansiering (18 år)

10,76% - 18,98%

10.000 - 600.000 kr

15 år

Søk nå

Morrow Bank

Midt på treet, god rente og ok kundeservice

12,00% - 19,00%

10.000 - 500.000 kr

15 år

Søk nå

Okida

Tilbyr refinansiering med sikkerhet opptil 10 millioner

6,81% - 13,89%

100.000 - 10 millioner

30 år

Søk nå

Informasjon om bankene som tilbyr refinansiering

Uno Finans – Lavest rente på refinansiering uten sikkerhetVår vurdering: Om du har planer om og refinansiere forbruksgjeld er Uno Finans den beste låneagenten du kan velge. De samarbeider med 21 banker og har en effektiv rente som starter på 10,70%. Uno Finans lar deg betale ned lånet på en periode fra 1 til 15 år.

Vilkår hos Uno Finans:

 • Du må være over 20 år
 • Være bosatt i Norge
 • Årlig inntekt på over 120.000 kr
 • Tilbyr refinansiering på opptil 600.000 kr

Søk nå hos Uno Finans

Axo Finans – Lar deg refinansiere opptil 20 årVår vurdering: Axo Finans samarbeider også med 21 banker, selv om renten er litt høyere en Uno Finans lander de på en sterk #2 plass fordi de tilbyr avtaleperiode på 20 år. Axo Finans er også en låneagent, noe som betyr at de vil videresende din søknad til alle bankene de jobber med.

Vilkår hos Axo Finans:

 • Du må være over 20 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkning

Søk nå hos Axo Finans

Lendo – Flest samarbeidsbanker på refinansieringVår vurdering: Lendo er godt likt blant låntakere i Norge. De gir deg tilgang på dyktige rådgivere som hjelper deg med gjeld, de samarbeider med mange banker og tilbyr flere låneprodukter. Lendo er også en låneagent som tilbyr refinansiering uten sikkerhet. Så dersom gjelden din ikke er over 600.000 kroner kan du refinansiere via Lendo.

Vilkår før du søker:

 • Du må være over 20 år
 • Ingen betalingsanmerkning
 • Norsk folkeregistrert adresse

Søk nå hos Lendo

Bank Norwegian – Eneste bank med låneforsikring på refinansieringVår vurdering: Bank Norwegian har kanskje ikke lavest rente eller raskest svartid på refinansiering, men banken tilbyr låneforsikring – Noe som kan være gullverdt i vanskelige tider. Bank Norwegian lar deg kun refinansiere forbruksgjeld uten sikkerhet, altså kredittkort gjeld eller forbrukslån.

Vilkår før du søker:

 • Aldersgrensen er 20 år
 • Du kan ikke søke med betalingsanmerkning
 • Du må ha tilgang på BankID

Søk nå hos Bank Norwegian

Sambla – Refinansiering for 18 åringerVår vurdering: Sambla er en litt mindre låneagent som har renter som ligger midt på treet, det vil si ikke lave, men heller ikke høye. Sambla er den eneste låneagenten som tilbyr refinansiering og forburkslån til personer over 18 år. Sambla lar deg også kun refinansiere forbruksgjeld opptil 600.000 kroner.

Vilkår før du søker:

 • Aldersgrense på 18 år
 • Du kan ikke søke med inkasso gjeld

Søk nå hos Sambla

Okida – Banken som tilbyr refinansiering med sikkerhet på opptil 10 millionerVår vurdering: Hvis du skal refinansiere med sikkerhet i boligen er Okida kanskje det beste valget du kan møte på. Med en lav effektiv rente fra 6,81% og lånebeløp på opptil 10 millioner kroner mener vår ekspertpanel at Okida er #1 hvis du skal refinansiere med sikkerhet.

Vilkår hos Okida:

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntektskrav: Eie egen bolig
 • Bet. anmerkninger: Ja

Søk nå hos Okida

Prognose av renten fremover

Norges bank fortsetter og heve renten og vi kan regne med enda et rentehopp i august. Nylig i Juni ble renten økt med 0,50 prosentpoeng som plasserte styringsrenten på 3,75 prosent. Eksperter som Hallgeir Kvadsheim mener at vi må stramme oss inn for vi kan potensielt møte en styringsrente på nærmere 6,00% i år eller begynnelsen av 2024.

Burde jeg refinansiere nå?

Med dagens styringsrente kan det bli vrient å refinansiere for å finne lavere rente. Dersom du skal refinansiere for og samle lån kan det være fornuftig og vurdere refinansiering nå, men for de som eier bolig og vurderer å refinansiere boliglånet er det vanskelig å finne en bank som tilbyr betydelig lavere rente.

Selv om det kan bli vanskelig og finne lavere rente på boliglånet vil det fortsatt være gode årsaker til å refinansiere:

Hvis du vurderer å refinansiere nå burde du sørge for at du faktisk vil spare penger på det i lengden. Ta en prat med banken du vurderer å søke hos og gjør en kalkulasjon på hvor mye du vil spare.

Slik finner du beste refinansiering med lavest rente

For å sikre deg en refinansieringsavtale med lav rente, er det mest hensiktsmessig å sammenligne tilbud fra ulike banker. Når det kommer til finansprodukter som forbrukslån og refinansiering, bør du aldri velge det første alternativet du kommer over. Det er viktig å undersøke og finne ut hvilken bank som tilbyr de mest gunstige betingelsene. Heldigvis har vi gjort denne jobben for deg.

Bli medlem i fagforbund

Som medlem i fagforbund kan du få gunstig rente på boliglån og refinansiering. LOfavør Boliglån er et samarbeid mellom LOfavør og SpareBank 1 med mål og tilby lavere rente på refinansiering og boliglån.

Sammenlign flere banker

I Norge finnes det et stort antall banker, og dersom du skal sammenligne hver enkelt, vil det ta lang tid. Vi anbefaler derfor at du benytter deg av en låneagent. En låneagent kan sende søknaden din til alle bankene de samarbeider med, slik at du kan motta flere tilbud gjennom én søknad. Dette sparer deg tid og gir deg muligheten til å få flere alternativer å velge mellom.

Få oversikt over gjeld før du søker

Før du søker på refinansiering må du få kontroll på gjelden din. Dersom du skal refinansiere boliglånet må du kontakte banker som tilbyr refinansiering med sikkerhet. Skal du refinansiere forbrukslån eller kredittkort gjeld kan du søke hos alle banker og låneagenter.

Få hjelp til refinansiering av gjeld

Du kan få hjelp til refinansiering fra bank, låneagent eller en gjeldsrådgiver. Skal du bruke gjeldsrådgivere burde du trå forsiktig, mange har møtt på userriøse gjeldsrådgivere som gir dårlige råd. Du kan lese om gjeldsrådgiveren du vurderer hos Gjeld.org.

La oss utforske den enkleste måten å refinansiere på, men først må vi ta stilling til om vi ønsker å refinansiere med sikkerhet eller uten sikkerhet.

Refinansiering med sikkerhet

Når vi snakker om refinansiering med sikkerhet, refererer det ofte til å flytte boliglånet til en ny bank for å oppnå en lavere rente. Vanligvis har denne typen refinansiering en lavere rente sammenlignet med refinansiering uten sikkerhet. Maks grensen på refinansiering med sikkerhet kan strekke seg opptil 50 millioner kroner.

Refinansiering uten sikkerhet

På den andre siden refererer refinansiering uten sikkerhet til prosessen med å samle sammen ulike typer gjeld, som forbrukslån, smålån og kredittkortgjeld, i en ny avtale. Dette innebærer å kombinere alle disse lånene til ett nytt lån med en lavere rente. Det er viktig å merke seg at maksgrensen for refinansiering uten sikkerhet vanligvis er 600 000 kroner.

Forskjellige typer av refinansiering

Det finnes flere forskjellige metoder for å refinansiere lån, og hver av disse metodene passer best til forskjellige formål. La oss se på hva refinansiering ofte brukes til og hvilken metode du bør velge når du skal søke.

Refinansiering av boliglån

Ved å flytte boliglånet ditt til en ny bank, vil du oppnå refinansiering. Refinansiering er noe alle boligeiere burde vurdere, men det kan være utfordrende å finne en lavere rente enn den du allerede har, spesielt når styringsrenten er økende.

Det er også greit å vite at refinansiering er helt gratis og krever ikke mye arbeid. Det eneste du må være oppmerksom på er at dersom du har takket ja til et fastrentelån, vil det være et gebyr du må betale før du kan flytte boliglånet ditt.

Refinansiering av forbrukslån og forbruksgjeld

Det er ikke overraskende at forbrukslån og smålån har høye driftskostnader, spesielt med den høye renten som lån uten sikkerhet vanligvis har. Hvis du har flere lån med høy rente, bør du vurdere å samle dem i ett nytt lån. Dette vil gi deg bedre oversikt, reduserte gebyrer og forhåpentligvis en lavere rente, dette kaller vi refinansiering uten sikkerhet.

Refinansiering av kredittkort gjeld

Nå som vi først er innom tema refinansiering uten sikkerhet kan vi like godt nevne kredittkort gjeld. Kredittkort gjeld faller under kategorien usikret gjeld og forbruksgjeld, ofte med høye gebyrer. Dette kan du også refinansiere sammen med andre lån som f.eks et smålån.

Refinansiering med medsøker

Hvis du har søkt boliglån med en medsøker må du også refinansiere med medsøkeren, du kan ikke gjøre det alene. Prosessen er helt likt som du skulle gjort det alene, men begge må signere den nye låneavtalen dere skal inngå.

Refinansiering med betalingsanmerkning

Et typisk spørsmål mange har er om de kan refinansiere med betalingsanmerkning. Hvis du refinansierer med sikkerhet kan du det, men hvis du har betalingsanmerkning og refinansierer uten sikkerhet vil du få avslag.

Omstartslån

Omstartslån er veldig likt refinansiering, forskjellen er at omstartslån er utviklet for kunder som har høy gjeld de ikke kan betjene. Du kan se på omstartslån som en reserveløsning dersom du ikke kan refinansiere på den tradisjonelle måten. Noter deg også at omstartslån har ofte høyere renter en refinansiering.

Spørsmål og svar

Per definisjon er refinansiering et lån du tar opp for å betale ned andre lån, enten det er et tidligere forbrukslån, flere smålån, kredittgjeld eller utestående beløp på handlekontoer. Hvis du velger og refinansiere med sikkerhet i bolig flytter du bare boliglånet til en ny bank.
Den nye banken vil flytte lånet over og resultatet blir ofte at renten på boliglånet reduseres.

 

Når du refinansierer uten sikkerhet samler du usikret gjeld som forbrukslån og kredittkort gjeld, dette kan du gjøre uten sikkerhet og fører ofte til mindre gebyrer å forholde seg til.

Når du velger å refinansiere, vil du oppnå bedre oversikt over økonomien din, ha kun ett gebyr å forholde deg til og viktigst av alt, du har ofte muligheten til å få en lavere rente enn det du har i dag. Refinansiering reduserer ikke gjelden din, men det reduserer dine utgifter, noe som gir deg mer penger til rådighet. Disse pengene kan du for eksempel bruke til å nedbetale lånet ditt raskere.

Mange banker tilbyr refinansiering av lån, men ikke alle tilbud er like gode. Derfor er det vanlig å søke om refinansiering hos flere banker for å sammenligne tilbudene. Dette kan være en tungvint og tidkrevende prosess, men heldigvis kan vi gjøre det enklere for deg.

Vi har samlet de beste bankene og låneagentene i Norge på toppen av siden. Velg banken du mener er riktig for deg og trykk på lenken «Søk nå».

Du kan logge deg inn på Gjeldsregisteret.com for og se hvor mye utestående gjeld du har, dette er en gratis tjeneste.

Ja, angreretten gjelder også for refinansiering. Så lenge du sender inn angreskjema innen 14- dager etter signering kan du avbryte hele søknaden din. Du kan også ringe direkte til banken du har søkt hos for direkte assistanse.