Forbrukslån på timen - Vil det gå?

Mange som trenger forbrukslån ønsker pengene utbetalt umiddelbart, men kan man få tilgang til finansiering på under en time?

Gransket av Øystein

Publisert 20. juni 2023

Del på:

Forbrukslån på timen

Du kan få søknaden om forbrukslån godkjent på en time, men utbetalingen er en lenger prosess – Vanligvis mellom 1 til 3 virkedager.

Forbrukslån på timen - Er det mulig å få pengene utbetalt samme dag?

Trenger du forbrukslån på timen, men usikker på hvor du skal søke og hvilke långivere som betaler ut raskest? For å gjøre det enklere å søke om forbrukslån, har vi skrevet en artikkel om hva som skjer under behandlingsprosessen og hva bankene krever av deg for å gi deg lån.

Hvordan kan du få forbrukslån på timen og når vil du få pengene utbetalt? Les videre for å lære mer!

Hei kjære leser! Dessverre kan du ikke få forbrukslån på timen. I denne guiden forteller vi deg hvilken bank som har raskest utbetaling av lån og hvordan du kan ekspedere prosessen.

Slik fungerer forbrukslån på timen

Dersom du behøver å få pengene utbetalt på dagen, anbefales det å søke så tidlig som mulig. Store deler av søknadsbehandlingen er automatisert, men det kan likevel hende at lånet må kontrolleres og godkjennes av en bankansatt før lånet kan utbetales. Dette gjelder spesielt om det er snakk om høyere lånesum.

Utbetalingen må i tillegg sammenfalle med de interne overføringstidspunktene mellom bankene.

Når betalinger utføres 

 

  • Kl. 05. 35, 11.50, 13.05 og 15.35 på alle hverdager. 

Hvis du vil ha lånet utbetalt raskest mulig burde du ikke søke i helgene, vent til Mandag.

Søker du om forbrukslån på timen uten sikkerhet, i den samme banken som du bruker til daglig, er sjansen større for at behandlingstid og utbetaling er raskere, enn om du søker hos en annen bank.

Refinansiering har også samme svartid som forbrukslån, les mer om dette her.

Når kan jeg forvente å få pengene på kontoen?

Takket være dagens teknologi gjør BankID det mulig og behandle lånesøknader raskere. Det betyr at du kan søke på et forbrukslån og få svar på timen, men utbetalingen vil være noe tregere.

Hvem tilbyr forbrukslån med raskest utbetalingstid?

Vanligvis så er det långivere som både behandler og utbetaler beløpet raskest.

Årsaken er fordi de samarbeider med mange banker, det betyr at en bank kan gi deg svar innen få timer, men en annen bank kan gi svar etter flere dager. Det øker rett og slett sjansen for effektivitet. 

Her er långivere med raskest behandlingstid:

Bank:

Tidsbruk på søknad:

Behandlingstid:

Uno Finans

2 - 3 minutter

Samme dag

Axo Finans

2 - 3 minutter

Samme dag

Lendo

4 - 5 minutter

Samme dag

Bank Norwegian

6 - 8 minutter

1 til 3 virkedager

Sambla

6 - 9 minutter

Samme dag

Morrow Bank

10 minutter

2 til 5 virkedager

Årsaker til forsinket utbetaling

Noen søknader blir mer forsinket en andre, her er noen typiske grunner til at utbetalingen er forsinket.

  • Du søkte i helgen. Bankene jobber med «virkedager» som vil si Mandag til Fredag. Hvis du vil ha raskest svartid og utbetaling må du søke i begynnelsen av uken, helst på Mandag.

  • Du ville låne for mye penger. Hvis du søker om større beløp som f.eks 600.000 kroner vil prosessen ta lenger tid. Banken vil gjøre en ekstra vurdering om du kan betjene lånet.

  • Skrivefeil. Ofte kan en liten ting som skrivefeil skape forsinkelser, sørg for at du har skrevet alt riktig inn før du sender inn søknaden.

Forbrukslån på timen - Krav for å bli godkjent

For å kunne få innvilget lån på timen er det noen faktorer som er med på å avgjøre behandlingstiden på lånesøknaden din. Har du en eller flere betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker, vil du mest sannsynlig få avslag på søknaden. 

Slik vurderer banken søknaden din:

  1. Kredittsjekk – Når du sender inn din lånesøknad på timen vil du automatisk bli kredittsjekket, som er en viktig del av vurderingen om de kan låne deg penger eller ikke. Tidligere betalingsmønstre og betalingshistorikk er faktorer som påvirker lånesøknaden din. Bankene ser på dette fordi de trenger å forsikre seg om at du opprettholder gjeldsforpliktelsene dine. 

 

  • Gjeldsgrad – Søkeren kan ikke ha en total gjeld på mer enn fem ganger årlig inntekt. Som vil si at har du en gjeldsgrad der du skylder mye penger allerede, er det ikke sikkert at du vil få lån. Ifølge utlånsforskriften, som er en lov i Norge, kan långivere og banker kun låne en sum som er innenfor den satte grensen. Som er hvorfor gjeldsgraden din er en avgjørende faktor i lånesøknaden.

     

  • Betalingsevne – Under behandlingen av søknaden din, vil de også se på din betalingsevne. Dette vil si om du tjener over minstekravet, som er 120.000 kroner i året. Det er også noen banker som krever at du tjener minst 250 000 kroner. De vil i tillegg vurdere om du kan håndtere en renteøkning på 5%, som også er en avgjørende faktor for at de skal innvilge lånet.

Greit å vite før du søker om forbrukslån på timen

Ekstra kostnader

Når du tar opp forbrukslån er det normalt at du må betale ekstra utgifter som etableringsgebyrer, termingebyrer og tilleggsrenter. Dette er kostnader du ikke kommer unna, spesielt om du skal ha et forbrukslån på timen.

Renteøkning

Før du søker på forbrukslån på timen, må du vite at det kan fort skje en renteøkning på lånet. Denne renteøkningen ligger vanligvis på 5%. Dersom du ikke tror at du kan håndtere en eventuell renteøkning kan det være lurt å se på andre alternativer. 

Låneavtalen er bindende

Selv om et forbrukslån på timen kan virke som en rask måte å skaffe penger på, må du huske på at låneavtalen er bindende, dersom du ikke benytter deg av angreretten (14-dagers angrefrist)

Skrevet av Tobias Rikerud

Tobias Rikerud er en sosialøkonom som har jobbet i banksektoren siden 2016. Med en utdannelse fra BI er han godt rustet med nyttig informasjon om forbrukslån i dagens marked.