Forbrukslån på dagen

Forbrukslån på dagen er populært blant folket som ønsker tilgang på rask finansiering. Flere banker i Norge tilbyr lån på dagen, men hvem skal du søke hos? I denne guiden ser vi nærmere på bankene som har lavest rente, gebyrer og raskest svartid.

Beste og billigste forbrukslån på dagen i 2024

Skrevet av Tobias Rikerud | Gransket av Øystein Pettersen | Oppdatert 11. juni, 2023

Bank

Fordeler

Rente

Lånebeløp

Utbetalingstid

Uno Finans

Den laveste renten på forbrukslån

5,01% - 24,40%

10.000 - 600.000 kr

1 virkedag

Axo Finans

Har flest kunder på forbrukslån

5,00% - 20,54%

10.000 - 600.000 kr

1 virkedag

Lendo

Over 25 samarbeidsbanker

5,33% - 28,90%

10.000 - 600.000 kr

1 til 2 virkedager

Bank Norwegian

Et bredt spekter av produkter

8,48% - 38,86%

10.000 - 600.000 kr

2 til 3 virkedager

Sambla

Lavest aldersgrense på 18 år

5,17% - 48,76%

10.000 - 600.000 kr

1 virkedag

Morrow Bank

Tilbyr både lån med og uten sikkerhet

7,0% - 19,00%

10.000 - 500.000 kr

2 til 4 virkedager

* Den effektive renten vil variere basert på lånets vilkår og din egen økonomi. Derfor kan en søker få lavere rente, mens en annen får høyere rente. Renten settes basert på lånebeløpet og låneperioden pluss kredittscoren din – Styringsrente påvirker også utfallet av renten du får.

Informasjon om bankene som tilbyr lån på dagen

Det finnes nå 32 nisjebanker i Norge som tilbyr forbrukslån på dagen. Vi har plukket ut seks av de beste bankene som har de laveste rentene, gebyrer og best omtaler fra deres kundebase – Disse har vi gjort en nærmere vurdering av.

Uno Finans – Den laveste renten på forbrukslån

Detaljer om lånet:

 • En effektiv rente fra 5,01% til 24,40%
 • Låneperiode fra 1 til 15 år.
 • Lånebeløp fra 10.000 kroner til 600.000 kroner.

Uno Finans er den lånemegleren i Norge som har den laveste effektive renten tilgjengelig. Det betyr at lånemegleren Uno Finans kan tilby deg et forbrukslån på dagen med landets laveste rente. Så hvis du vil låne penger på dagen, med en fornuftig rente er Uno Finans vår anbefaling. Hvis du skal søke må du være over 20 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Lendo – Over 25 samarbeidsbanker

Detaljer om lånet:

 

 • En effektiv rente fra 5,33% til 28,90%
 • Samarbeider med 25 forskjellige banker
 • Eid av Schibsted ASA
 • Tilbyr lånebeløp fra 10.000 kr til 600.000 kr

Vi har selv testet ut søkeprosessen til Lendo, det tok oss rundt 6 minutter å søke og fikk tilbud fra 3 banker innen noen timer. Viktig og merke seg at vi søkte på en mandag, da prosessen vil være raskere. Vi takket nei til lånet siden vi skulle demonstrere behandlingstiden til Lendo. De samarbeider også med 25 banker som er det høyeste tallet blant lånemeglere. Vurderer du å søke? Husk at du må være 20 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Axo Finans – Flest søkere på forbrukslån

Detaljer om lånet:

 • Axo Finans samarbeider med 24 banker
 • De har en effektiv rente fra 5,17% til 20,54%
 • Du kan låne fra 10.000 kr til 600.000 kr
 • Utbetalingstiden ligger på 1 virkedag.

Axo Finans spesialiserer seg på forbrukslån, her kan du også få svar samme dag. Søker du forbrukslån hos Axo Finans bruker du i gj.snitt 2 minutter på søknaden, og utbetalingen vil variere fra 12 til 72 timer. Axo Finans har omtrent 11 000 søkere per måned, noe som ikke kommer som en overraskelse med tanke på deres effektivitet og lave rente.

Bank Norwegian – Et bredt utvalg av låneprodukter

Detaljer om lånet:

 • Bank Norwegian er en privateid bank av Nordax (Svensk)
 • Her kan du låne fra 10.000 kr til 600.000 kr uten sikkerhet
 • Den effektive renten ligger fra 8,48% til 38,86%

Bank Norwegian er ikke de raskeste, men de er med på listen vår fordi de har et enormt spekter av ulike produkter de kan tilby deg som kunde. Alt ifra boliglån, låne forsikring til refinansiering. Banken har en god rente, men ikke den laveste blant listen vår.

Sambla – Lavest aldersgrense på 18 år

Detaljer om lånet:

 • Sambla lar deg låne uten sikkerhet fra 10.000 kr til 600.000 kr
 • Her får du en effektiv rente fra 5,17% til 48,76%.
 • Utbetalingstiden ligger på 2 til 3 dager (Høyere en gj.snitt)

Sambla er lånemegleren de yngre søker hos, her har du en aldersgrense på 18 år. Sambla tilbyr også lån på dagen, som betyr at de behandler lånesøknaden din samme dag som de mottar den. Sambla er godt likt, men deres høye maks rente gjør at vi plasserer dem lenger ned på listen.

Morrow Bank – Tilbyr både lån med og uten sikkerhet

Detaljer om lånet:

 • Morrow Bank var tidligere kjent som Komplett Bank
 • Du kan låne fra 10.000 kr til 500.000 kr
 • Effektiv rente ligger fra 7% til 19%
 • Aldersgrensen er 20 år.

Morrow Bank som nylig endret navn fra Komplett er med på kåringen fordi de behandler søknaden din på få timer – De er faktisk en av de raskeste til og behandle søknader av forbrukslån i Norge. Utbetalingstiden er derimot lenger, her må du regne med og vente fra 2 til 4 virkedager før du får pengene på kontoen din.

Fordeler og ulemper med forbrukslån på dagen

Fordeler

Ulemper

Slik får du et lån på samme dag

Bankene vil alltid stille krav til deg som søker på et lån på dagen, noen banker har strengere vilkår en andre. En fellesnevner er at ingen godkjenner søknaden din hvis du har betalingsanmerkning. La oss se litt nærmere på hvordan du kan få et forbrukslån på samme dag. Du burde også sjekke ut hvordan du får forbrukslån på timen.

Sammenlign lån

Første steget er og sammenligne lån. Finn ut hvor mye trenger og hvor lenge du vil bruke på å nedbetale lånet. Du kan bruke verktøyet vi tilbyr her, eller andre tjenester som Søkelån.no og Fornye.no. Husk alltid og bruke en tjeneste som har oppdaterte rentevilkår.

Send inn søknadsskjema

Når du har funnet banken, eller lånemegleren du vil bruke fyller du ut søknaden på deres sider. Utfylling av søknad er en rask sak, på det meste kan du bruke opp til 10 minutter. Ofte må du fylle ut generell informasjon om som sivilstatus, arbeidssituasjon og personnummer. Deretter signerer du dette med BankID.

Lånetilbud, signering og utbetaling

Kort tid etter at søknaden er godkjent vil du få et tilbud. Bruker du en lånemegler får du flere tilbud. Finn det lånet som passer deg best og signer hvis du er klar, etter signering vil du måtte gi beskjed til banken om hvilket kontonummer du vil ha pengene utbetalt på, husk også at signering av avtalen skjer med BankID.

Forbrukslån på dagen uten sikkerhet, eller med?

Når du skal søke om å låne penger på dagen vil du møte på et dilemma, skal du søke på et forbrukslån uten sikkerhet, eller skal du søke på et forbrukslån med sikkerhet? Før du gjør en avgjørelse er det viktig å forstå fordelen og ulempen med hvert valg.

Lån på dagen uten sikkerhet

Generelt forbinder vi lån uten sikkerhet med et forbrukslån. Det betyr at du kan låne penger uten og stille med sikkerhet i bolig, eller med en kausjonist/medsøker.

Fordelen er at prosessen er sømløs og rask, nettopp derfor mange ønsker seg et forbrukslån på dagen der pengene blir utbetalt samme dag.

Ulempen er derimot at du vil møte på høye renter underveis. Låner du mye penger med høy rente kan det bli problematisk og nedbetale gjelden, noe som vil skape økonomiske problemer for deg på sikt.

Lån på dagen med sikkerhet

Eier du bolig eller kjenner du noen som gjør det og vil stille som kausjonist for deg? I så fall kan du forvente bedre vilkår på lånet.

Når du låner penger med sikkerhet øker din risiko, men banken sin risiko reduseres – Nettopp derfor du får bedre vilkår og renter.

Hvis du vet med sikkerhet at du kan betjene lånet uten problem vil det være fornuftig og stille med sikkerhet i lånet. Dette kan spare deg for flere tusenvis av kroner under hele låneperioden.

Ingen har fasitet på hva som vil være best for deg, kun du vil vite dette best. Derfor er det viktig og være ærlig med seg selv før man låner store beløp.

Tips til raskere søknadsbehandling

Årsaken til at man søker seg frem til forbrukslån på dagen er fordi man ønsker tilgang på penger samme dag.

Noen ganger kan det dukke opp viktige eller alvorlige situasjoner som krever mer penger en det man har tilgang på.

Ved og oppfylle visse kriterier og ta noen forhåndsregler før du søker kan du redusere tiden banken bruker på søknaden din – Noe som kan sikre deg både svar og utbetaling på kortere tid.

Typisk tidsbruk for forbrukslån på dagen

Svaret på søknaden kan komme på noen minutter, eller noen timer. Nærmest alle banker i Norge gir deg et svar på søknad før det har gått 24 timer.

Basert på stikkprøven vi tok ser vi at alle bankene informerer om at hele prosessen vil ta mellom 1 til 3 virkedager fra du søkte på lånet, til du får det utbetalt.

Før du søker på et forbrukslån som du vil ha utbetalt samme dag er det greit og vite at overføring innenlands skjer fem ganger i løpet av dagen. Første tidspunkt er 05.45 og siste tidspunkt er 15.45, vanligvis et kvarter før banken stenger.

Tips til å få søknad og utbetaling raskere

Behandlingstid og tidsbruk hos bankene

Her ser du en komplett oversikt som viser deg hvilken bank og långiver som har raskest behandlingstid og utbetaling av forbrukslånet. Husk at du må fortsatt søke i begynnelsen av uken hvis du vil ha lånet utbetalt raskest mulig.

Bank:

Tidsbruk på søknad:

Tidsbruk på utbetaling:

Viktig før du søker..

Uno Finans

2 - 3 minutter

Samme dag

Du må være over 20 år

Axo Finans

2 - 3 minutter

Samme dag

Dokumentere inntekt over 120.000 kr

Lendo

4 - 5 minutter

1 til 3 virkedager

Må signere med BankID

Bank Norwegian

6 - 8 minutter

1 til 3 virkedager

Må ha norsk folkeregistrert adresse

Sambla

6 - 9 minutter

1 til 3 virkedager

Kan ikke søke med betalingsanmerkninger

Morrow Bank

10 minutter

2 til 5 virkedager

Godtar ikke inkasso gjeld

Forbrukslån på dagen med betalingsanmerkning

Hvis du søker forbrukslån med betalingsanmerkning må du regne med å få avslag.

Det finnes selvsagt unntak, søker du forbrukslån med sikkerhet eller skal refinansiere vil banken annulere betalingsanmerkningen og ta deg i mot med åpne armer.

Kan jeg søke hvis jeg har inkasso?

Inkassosaker faller også under samme kategori, men om du refinansierer med sikkerhet eller søker på et omstartslån får du godkjent søknad.

Generelt kan du søke på både refinansiering og forbrukslån med betalingsanmerkning & inkasso så lenge du har sikkerhet i en bolig.

Hva vil lånet koste?

Den effektive renten er avgjørende for å beregne den totale kostnaden av et forbrukslån. Generelt sett betyr en lavere rente en lavere totalpris. La oss nå se nærmere på kostnadene ved et forbrukslån.

Nominell rente:

11.39%

Effektiv rente:

12,12%

Nedbetalingsperiode:

15 år

Etableringsgebyr:

900 kr

Termingebyr:

30 kr

Månedlig betaling:

6 997 kr

Du låner:

600 000 kr

Du betaler tilbake:

1 259 502 kr

*Eksempelet er fra Uno finans. Eksemplet er et lån på 600 000 kr, med en nedbetalingstid på 15 år. Kostnad for lånet blir 659 502 kr.

Konsekvensen av raske penger

Som du kan se i eksempelet til venstre, er forbrukslån dyre. Dette skyldes hovedsakelig den enkle tilgangen til penger, men det betyr også at du ender opp med å betale nesten dobbelt så mye som det opprinnelige lånebeløpet.

Norge er kjent for å ha en høy gjeld per innbygger, og bankene er godt klar over denne situasjonen. Hvis du har muligheten til å låne penger umiddelbart uten å velge et forbrukslån, vil vi sterkt anbefale det.

Har du problemer med gjeld og trenger hjelp? Vårt samarbeid med NAV lar deg få gratis økonomisk rådgivning om du trenger det.

Spørsmål og svar

Ja du kan det, men da får du ikke et lån på samme dag. Søker du uten BankID må du fysisk besøke en bank og signere en avtale skriftlig. I dag har rundt 4,4 million nordmenn BankID, hvis du ikke har det kan du enkelt bestille dette hos din bank.

Ja det kan du, men da må du søke med sikkerhet i lånet. Sikkerhet/pant må være i bolig som du selv eier, eller i en annen bolig via kausjonist.

Det spørs hvillken bank eller lånemegler du velger. Gjennomsnittlig tidsbruk ligger på 1 til 3 virkedager for hele prosessen.

Dobbeltsjekk om du har betalingsanmerkninger eller inkasso gjeld som er utestående – Ofte er det dette som gjør at du får avslag på lånesøknaden.

Alle banker har ulike vilkår når du søker, men det finnes mange fellesnevnere:

 • Du må være over 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkning
 • Du kan ikke ha inkasso gjeld
 • Du må ha BankID
 • Du må dokumentere inntekt over 120.000 kr
 • Du må ha norsk folkeregistrert adresse

Du vil få månedlige regninger som betales som vanlige fakturaer. Beløpet vil være lånebeløpet pluss gebyrer og renter delt på låneperioden.

Skrevet av Tobias Rikerud

Tobias Rikerud er en sosialøkonom som har jobbet i banksektoren siden 2016. Med en utdannelse fra BI er han godt rustet med nyttig informasjon om forbrukslån i dagens marked.

Kvalitetssikret av Øystein Pettersen

Øystein Pettersen har tidligere jobbet hos Sparebank1 og bidrar med å granske samt kvalitetssjekke tekst hos Lavrentelån.no