Forbrukslån uten kredittsjekk

Lån vil alltid innebære kredittsjekk takket være finanstilsynet. Alle banker og långivere som tilbyr lån er lovpålagt og utføre kredittsjekk, men selv om du har dårlig kredittscore finnes det fortsatt steg vi kan ta for og sikre oss godkjenning på lånesøknaden. 

Publisert 15. juni 2023

Del på:

Forbrukslån uten kredittsjekk

Långivere som er fleksible på kredittsjekk

Uno Finans – Tilbyr lån uten kredittsjekk så lenge du har sikkerhet

Detaljer om lånet:

 • En effektiv rente fra 5,01% til 24,40%
 • Låneperiode fra 1 til 15 år.
 • Lånebeløp fra 10.000 kroner til 600.000 kroner.

Hva du trenger å vite: Uno Finans lar deg søke på forbrukslån uten sikkerhet så lenge du ikke har betalingsanmerkninger eller inkasso krav som er aktive. Uno Finans samarbeider med 21 banker og har nå på sitt andre år tilbudt forbrukslån med landets laveste effektive rente fra 5,01%. Les vår komplette vurdering av Uno Finans her.

Lendo – Godkjenner betalingsanmerkning hvis du stiller med pant

Detaljer om lånet:

 • En effektiv rente fra 5,33% til 28,90%
 • Samarbeider med 25 forskjellige banker
 • Eid av Schibsted ASA
 • Tilbyr lånebeløp fra 10.000 kr til 600.000 kr

Hva du må vite om lånet: Lendo samarbeider med de aller største bankene i Norge. Det betyr at din lånesøknad for lån uten sikkerhet blir formidlet ut til 25 ulike banker som konkurrer om deg. Du kan låne fra 10.000 kr til 600.000 kr hos Lendo, med en betalingstid fra 1 til 15 år. Les vår vurdering av Lendo her.

Axo Finans – Krever kredittsjekk, men lav årlig inntekt.

Detaljer om lånet:

 

 • Axo Finans samarbeider med 24 banker
 • De har en effektiv rente fra 5,17% til 20,54%
 • Du kan låne fra 10.000 kr til 600.000 kr
 • Utbetalingstiden ligger på 1 virkedag.

Hva du må vite om lånet: Axo Finans er en megler som formidler lånesøknaden din videre til samarbeids bankene de jobber med. Axo Finans er godt kjent for å formidle flest lån i Norge og har spisskompetanse på forbrukslån. Her kan du låne fra 10.000 kr til 600.000 kr uten sikkerhet med en relativt lav rente fra 5,17%. Les vår vurdering av Axo Finans her.

Sambla – Fleksibel långiver så lenge du eier bolig

Detaljer om lånet:

 • Sambla lar deg låne uten sikkerhet fra 10.000 kr til 600.000 kr
 • Her får du en effektiv rente fra 5,17% til 48,76%.
 • Utbetalingstiden ligger på 2 til 3 dager (Høyere en gj.snitt)

Hva du må vite om lånet: Hos Sambla kan du ikke søke dersom du har betalingsanmerkninger eller inkasso. Aldersgrensen er 18 år og du må dokumentere fast inntekt på over 120.000 kr. Sambla lar deg låne opp til 600.000 kr uten sikkerhet og har en rente fra 5,17% til 48,76%. Les vår vurdering av Sambla her.

Kan man virkelig få lån uten kredittsjekk?

Nei, dessverre kan man ikke det. Men du må ikke fortvile, årsaken til at bankene gjør en kredittsjekk er for og beskytte både seg selv og personen som søker på lånet.

I Norge er banker og långivere lovpålagt å foreta en kredittsjekk. Dette skal beskytte både banken og låntaker mot lån som ikke kan betjenes.

Det finnes flere situasjoner der låntaker fikk innvilget et lån de egentlig ikke kunne betjene. Dette var mer typisk for et par år siden før SMS lån ble ulovlig.

Norsk gjeldsinformasjon opplyser også at det er økning blant unge som ikke kan betale tilbake kredittkortgjeld, kun de siste månedene har rentebærende kredittkortgjeld økt med 400 millioner og forbrukslån med 500 millioner.

Unge og eldre aldersgrupper er glad i forbrukslån

Kredittsjekken er her for og beskytte oss mot dumme valg. Siden det er lett og søke på et forbrukslån i Norge, trenger bankene å forsikre seg at låntaker kan faktisk betjene lånet.

Daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon AS melder også om at økning på forbrukslån ligger særlig på aldersgruppene fra 18 til 24 år, og de som er over 75 år.

Antall personer med forbruksgjeld i Norge

I januar hadde vi en nedgang på rundt 190 000 kredittkort og kontokreditter sammenlignet med nå. Dette utgjør en reduksjon på omtrent 2,5 prosent. Antallet personer som har kredittkort har gått ned med en liten margin på 0,5 prosent, mens gruppen som har forbrukslån har hatt en liten økning på 0,4 prosent. I Norge er det nå totalt omtrent 3,2 millioner mennesker som har forbruksgjeld.

Hva er lån uten kredittsjekk?

Et lån uten kredittsjekk er et lån som ikke krever kredittsjekk.

Men hva er kredittsjekk? Kredittsjekk er en prosess der kreditor, kredittselskap eller bank vurderer økonomien din.

Vanligvis vil de undersøke om du først har betalingsanmerkninger eller inkasso gjeld, deretter vil de undersøke hvordan type gjeld du har.

Ofte vil ikke boliglån eller studentlån påvirke søknaden, hovedsakelig er det betalingsanmerkning eller inkasso som bestemmer utfallet.

Disse utfører kredittsjekk i Norge:

Slik blir du kvalifisert for et lån uten kredittsjekk

Ofte er det søkere som har betalingsanmerkning eller inkasso gjeld som ønsker et forbrukslån uten kredittsjekk. Årsaken er fordi hvis du har betalingsanmerkning, eller inkasso kan du få et lån så lenge ikke kreditor tar en kredittsjekk.

Som vi har vært innom vil ikke dette gå hvis du søker helt alene, eller uten sikkerhet – Men om du kan søke med en kausjonist, medsøker eller sikkerhet kan du faktiskt få lånet selv uten kredittsjekk og med betalingsanmerkning.

La oss se hvordan vi kan øke sjansen for at du får et lån uten kredittsjekk:

Tips #1 : Søk med en medsøker

Har du ustabil økonomi, og vet godt at kredittsjekken vil bli få avslag? Da burde du vurdere og søke forbrukslån med en medsøker.

Bankene vil ofte gjøre en kredittsjekk av begge som søker, men om medsøkeren har god kredittscore (altså godkjent) og du har fått avslag – Kan dere fortsatt få innvilget lånet.

Banken vil veie opp begge sin økonomiske situasjon og kombinere det inn i en ny risiko profil, hvis banken mener at medsøker veier opp for mindre risiko, kan dere få godkjent søknaden selv om hovedlåntaker ikke fikk godkjent kredittsjekk.

Tips 2# : Søk med kausjonist

En kausjonist kan også hjelpe deg med og få et lån uten kredittsjekk. En kausjonist er en person (Vanligvis foreldre) som stiller med sikkerhet i sin egen bolig for låntaker.

Eneste kriteriet en kausjonist har er at de eier bolig og ulempen for kausjonisten vil være risikoen de pådrar seg.

Hvis du ikke kan betjene lånet lenger har banken lov til og tvangsselge boligen til kausjonisten for å betale tilbake det du skylder.

Siden bankene er ganske fleksible på hvem som får lån (Så lenge søkeren stiller med sikkerhet) kan en kredittsjekk med avslag fortsatt sørge for en godkjent lånesøknad.

Bankene veier opp risikoen og vet at dersom låntaker ikke kan betjene lånet kan de selge boligen for og dekke utestående beløp.

Gjør dette hvis kredittsjekken ikke blir godkjent

Siden en kredittsjekk vil avdekke om du har betalingsanmerkninger eller inkasso gjeld burde man løse opp i lignende problemer på forhånd.

En kredittsjekk vil hente opplysninger fra brønnøysundregistrene og gjeldsregisteret der de fort vil se om du har utestående gjeld, eller har fått betalingsanmerkning nylig.

Det som oftest skjer hvis du søker med betalingsanmerkning eller inkasso gjeld vil kredittsjekken få avslag, som betyr at bankene takker nei til deg som kunde.

Men det finnes par ting du kan gjøre for og minimere at kredittsjekken får avslag, og derfor kan du få et lån med godkjent kredittsjekk.

Dette øker sjansene for at du får lånet med dårlig kredittscore:

 • Søk forbrukslån med medsøker
 • Søk hos flere banker samtidig ved og bruke en lånemegler
 • Ikke søk på mer penger en det du kan betjene (Bankene vet hva du kan betale tilbake)
 • Sørg for at økonomien din er på stell før du søker (Ingen betalingsanmerkninger eller inkasso gjeld)

Ikke søk hos useriøse banker når du skal ha lån uten kredittsjekk

Stadig vekk dukker det opp nye lånemeglere som lover både «lån uten kredittsjekk» og «lån med betalingsanmerkning», men kan du stole på dem?

Så lenge en bank eller långiver reklamerer med «lån uten kredittsjekk» burde du ikke stole på dem.

Finanstilsynet har pålagt alle seriøse aktører å foreta kredittsjekk, hvis det er en långiver eller bank som tilbyr deg et lån uten kredittsjekk burde du holde deg langt unna.

De fleste långivere som har «.no» domene kan stoles på. Vi har nylig tatt en stikkprøve der vi ser flere utenlandske sider som kjører Google annonser og som reklamerer med lån uten kredittsjekk – Vår anbefaling er og ikke søke hos slike aktører, ettersom troverdigheten til bedriften er lav basert på analysen vi har gjort.

Pass deg for lokketilbud som:

 • «kredittkort uten kredittsjekk»
 • «refinansiering uten kredittsjekk»
 • «lån uten kredittsjekk»
 • «lån 10 000 uten kredittsjekk»
 • «lån på dagen uten kredittsjekk»

Kan jeg få lån uten kredittsjekk hvis jeg har god kredittscore?

Først er det viktig og forstå forskjellen på kredittsjekk og kredittscore. I mange land bruker de FICO-tabellen når de rangerer kredittscoren til søkere, men i Norge gjør vi ikke dette.

I Norge er kredittscore basert på nåværende gjeld, årlig inntekt og om du har betalingsanmerkning eller inkasso gjeld.

Hvis du ikke har betalingsanmerkning eller inkasso gjeld vil kredittscoren din være bra i fleste tilfeller.

Dette er forskjellen

 • Kredittscore: en vurdering av din økonomi og om du kan betjene lånet du søker på. Kredittscore i Norge blir definert ved «Godkjent» eller «Ikke godkjent» -> Så lenge du har vært flink med å betale regninger vil kredittbyrå godkjenne deg.

 • Kredittsjekk: Dette skjer når du søker på lån i Norge, her undersøker man om låntaker har nåværende gjeld og hvor mye. Vi undersøker også om søker har betalingsanmerkning eller inkasso gjeld.

Din kredittscore kan bli dårlig dersom du:

 • Ikke betaler regninger tidsnok
 • Har aktive betalingsanmerkninger over lenger periode
 • Har masse gjeld flere plasser

3 alternativer til lån uten kredittsjekk

Det er best å unngå lån uten kredittsjekk helt, men det betyr ikke at det finnes andre muligheter der ute. Hvis du ikke har tid til å spare penger, lage et budsjett eller droppe og søke lån helt kan du vurdere disse tre alternativene.

1. Privatlån uten kredittsjekk

Forbrukslån med medsøker

Hvis du er ute etter å låne penger på den billigste måten er privatlån best. Privatlån er et lån du får fra enten venner eller familie, det er et lån som er rentefritt og mye mer fleksibelt en tradisjonelle lån.

Risiko: Lavt

2. Økonomisk hjelp fra NAV

Forbrukslån med medsøker

Dersom du trenger penger, men får avslag fra alle bankene du søker hos kan NAV hjelpe deg.

Økonomisk sosialhjelp vil gi deg tilgang på penger hvis du kan dokumentere at du er helt blakk.

Du må dokumentere utgifter som husleie og levekostnader kombinert med kontoutskrift som viser beløpet du har tilgjengelig.

Risiko: Lavt

3. Forskudd på arv eller BSU

Forbrukslån med medsøker

Forskudd på arv innebærer at foreldrer gir tilgang på pengene eller eiendeler før deres tid er inne. Det finnes også et par fallgruver skattemessig når du skal ha forskudd på arven din, les mer om dette på help.no.

Man kan også trekke pengene ut av BSU-kontoen før man kjøper bolig, men det vil føre til konsekvenser på skatten. Da får du ikke skattetrekk for det året.

Risiko: Høy

Gjør en kredittsjekk av deg selv gratis før du søker lån

Viste du at du kan gjøre en kredittsjekk av deg selv helt gratis før du søker på et lån? Det er faktisk ikke så vanskelig som man skulle tro.

Her kan du gjøre en gratis kredittsjekk av deg selv:

Hvis du skal søke på et lån uten kredittsjekk kan det være fornuftig og kredittsjekke seg selv først. Bruk en av tjenestene vi nevnte så får du svar innen få minutter hvordan kredittscoren din ser ut. Hvis scoren er bra kan du søke på et forbrukslån.