Refinansiering med medsøker

Har du betalingsanmerkning eller inkasso? Da må du refinansiere med medsøker hvis det er snakk om forbruksgjeld. La oss fortelle deg hva du trenger å vite før du tar med en medsøker på søknaden.

Publisert 18. august 2023

Del på:

Refinansiering med medsøker

Ta med medsøker eller ikke?

Når man skal søke om lån, kan det være lurt å ha med en medsøker. Dette øker sjansene for at lånet blir innvilget, og gir også mulighet for en bedre rente. Dette skyldes at begge inntektene blir lagt sammen, og dermed øker sannsynligheten for at man er betalingsdyktige.

Hvis man ønsker å lære mer om refinansieringslån og hvorfor det kan være enklere med en medsøker, bør man fortsette å lese. Det er viktig å ta forholdsregler når man skal søke lån sammen med noen, og det kan være lurt å skrive en kontrakt for å unngå eventuelle misforståelser eller uenigheter i fremtiden.

Derfor kan det være lurt å ha en medsøker

Når man søker om et refinansieringslån, kan det være lurt å vurdere å ha en medsøker. Dette kan øke sjansen for å få lånet godkjent, spesielt hvis man ikke oppfyller bankens minimumskrav til inntekt alene. Ved å søke sammen med en annen person vil man kunne øke sannsynligheten for å oppfylle minimumskravene til banken.

Bankene vurderer nøye kundens betalingsevne før de godkjenner en lånesøknad. Kundens inntekt blir satt opp mot total gjeld, og denne bør ikke være mer enn fem ganger brutto årsinntekt. Eventuelle andre faktorer som kan ha noe å si for hvor betalingsdyktig kunden er vil også bli vurdert. Bankene lar ofte et eksternt selskap som Experian eller Bisnode sjekke kundens kredittverdighet.

I tillegg til dette, setter bankene visse minimumskrav før kunden får en godkjent lånesøknad. Disse kravene kan for eksempel være alder og hvor lenge en låntaker har bodd i Norge, ikke glem at betalingsanmerkninger og inkasso ofte også fører til avslag, men om du har medsøker med kan banken være mer fleksibel.

 

Hvis man søker sammen med en medsøker, vil man kunne øke sjansen for å oppfylle disse minimumskravene.

En medsøker kan være hvem som helst, for eksempel et familiemedlem, samboer eller venn. Ved å søke sammen vil man kunne øke sjansen for å få en høyere lånesum, siden to inntekter vil være et godt bevis på at man har råd til å betale lånet.