Refinansiering med betalingsanmerkning

Mange tror at det ikke finnes muligheter for å refinansiere gjeld når man har betalingsanmerkninger. Heldigvis er dette feil. Det finnes flere aktører som kan hjelpe til tross for betalingsanmerkninger og inkasso. Hos Lavrentelån.no kan man finne en løsning for å få hjelp med betalingsanmerkningene.

Publisert 18. august 2023

Del på:

Refinansiering med betalingsanmerkning

Omstartslån

Omstartslån er en type refinansiering som kan være aktuelt for personer med betalingsanmerkninger. Effektiv rente vil variere fra person til person og vil avhenge av flere faktorer som lånebeløp og nedbetalingstid. 

Omstartslån er spesielt utviklet for personer som har gjeldsproblemer og som ikke kan refinansiere på den tradisjonelle måten.

Husk også at omstartslån har høyere rente en det refinansiering har, men dersom du har betalingsanmerkning eller inkasso er det enten omstartslån eller refinansiering med sikkerhet.

Hvis du ikke kan få et omstartslån burde du spørre banken din om et forbrukslån uten sikkerhet.

Hvem kan dra nytte av refinansiering med betalingsanmerkning?

Refinansiering med betalingsanmerkning kan være en gunstig løsning for de som har mye gjeld som har gått til inkasso eller betalingsanmerkning. Dette kan hjelpe deg med å spare penger og få ryddet opp i gjelden din. Selv om refinansieringslån har høyere rente enn vanlige boliglån og etableringsgebyr, kan det være en god løsning for å kvitte seg med mindre krav som har gått til betalingsanmerkning eller inkasso.

Husk også at det alltid blir foretatt en kredittsjekk når du skal søke på et forbrukslån i Norge.

Hvilke banker tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning?

Alle bankene Lavrentelån.no samarbeider med tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning, men vær obs på at du kan ikke ha betalingsanmerkning eller inkasso hvis du skal søke. Hvis du har det må du vurdere et omstartslån.

Banker som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning:

Du må stille med sikkerhet 99% av tiden

Men har du vært så uheldig og havnet i en gjeldskrise og fått betalingsanmerkning kan ting bli vanskelig.

Dine to valg er som følger:

  1. Du må søke med sikkerhet, hvis du ikke eier bolig må du høre med venner eller familie om de kan være kausjonist.

  2. Du kan velge omstartslån. Se på det som midlertidig hjelp, men ofte øker totalkostnaden over hele tidsperioden.

Spørsmål og svar

Betaler man ut gjelden selv?

Nei, ved refinansiering vil banken be om en fullstendig oversikt over gjelden din med både kontonummer og KID. Deretter vil banken betale ut gjelden din direkte.

Er man bundet til banken?

Noen banker tilbyr fast rente, mens andre tilbyr flytende rente for refinansiering med betalingsanmerkning. Men husk at du ikke kan bytte bank hvis du har takket ja til en fastrente avtale.

Hvor lang tid tar en refinansiering med betalingsanmerkninger?

Behandlingstiden for refinansiering med betalingsanmerkninger kan variere avhengig av hver enkelt sak. Lånemegleren og deres samarbeidspartnere jobber effektivt for å avklare lånesøknader så raskt som mulig. Etter godkjennelse av søknaden, må man vente på tinglysning som kan ta litt lengre tid i noen tilfeller.

Forsvinner betalingsanmerkningen?

Hvis banken godkjenner lånesøknaden og utbetaler lånet, vil betalingsanmerkningene bli slettet. Banken vil betale kravene til kreditorene, og personen vil bli kvitt betalingsanmerkningene

Hvor mange ganger kan jeg refinansiere?

Det er ingen garanti for at du kan refinansiere flere ganger. Selv om du tidligere har fått refinansiering, vil en ny søknad bli behandlet som en helt ny søknad.