Forbrukslån for 18 åringer

Forbrukslån er populært blant unge, men det finnes kun en lånemegler som tilbyr lån til deg som er 18 år.

Del på:

Forbrukslån 18 år
Aldersgrense 18 år
10 000 – 600 000 kr
Eksempel: 100.000 kr. o/5 år: Eff.rente 9,64%. Kostnad 25.246 kr. Totalt 125.246kr.

Effektiv rente:

6,00% – 48,76%

Aldersgrense:

18 år

Hvem tilbyr forbrukslån for 18 åringer? Sjekk ut Sambla

Er du 18 år og ønsker å ta opp et forbrukslån? Aldersgrensen for forbrukslån ligger vanligvis på 20 år og oppover, men det finnes noen lånemeglere for de som er 18 år.  

 

Flere unge, spesielt studenter velger å ta opp forbrukslån da det ikke alltid er tilstrekkelig nok med studielån fra lånekassen og selve studietiden er dyr for de fleste.

Endring i lovverket – Flere banker har hevet aldersgrensen og det er i dag kun Sambla som gir forbrukslån til 18-åringer. 

 

Tidligere tilbød låneselskaper som Scoopr forbrukslån til de som er 18 år, men etter omstruktureringer i selskapet, er nå aldersgrensen satt til 20 år og de tilbyr kun refinansieringslån. 

 

For å gjøre det lettere for deg å søke om forbrukslån som 18-åring, har vi skrevet en liten guide du kan følge for å komme i gang med søknadsprosessen.

Aldersgrenser hos andre banker:

 

Hvor mye kan jeg låne hos Sambla?

Hos Sambla får du muligheten til å velge mellom 20 forskjellige banker samtidig, der det er svært få som har en 18-års aldersgrense. Men, om du fortsatt er interessert i å søke om forbrukslån hos Sambla, har vi allerede regnet ut kostnaden for deg.

Lånebeløpet du kan få hos Sambla kan være alt fra 5.000 – 600.000 kroner.

Lånekostnader hos Sambla

Låner du 600.000 kroner vil renten ligge på 12,47%. Når du skal ta opp et lån, er det alltid lurt å velge en kortere låneperiode slik at du slipper å betale så mye i kostnader. Velger du en lengre låneperiode kan du forvente å betale mye mer i renter, som er en ulempe med høye forbrukslån. Du kan bruke lånekalkulatoren for å finne ut hvor mye du må betale i den valgte låneperioden.

Vi anbefaler å velge en maks låneperiode på 5 år, slik at du slipper å betale nesten like mye i kostnader som selve lånebeløpet. Lengre enn det vil det påløpe ekstra kostnader og kan være vanskeligere å betjene.

Oversikt - Sambla forbrukslån

  • 600.000 kroner med en nedbetalingstid på 5 år = 797 089 kroner 
  • 600.000 kroner med en nedbetalingstid på 15 år = 1 280 032 kroner

Som du kan se ovenfor lønner det seg å velge en nedbetalingstid på opptil 5 år, for å slippe ekstra utgifter og eventuell renteøkning.

Slik søker du forbrukslån hos Sambla

Nå som du vet hvordan Sambla forbrukslån fungerer, kan det være nyttig med en guide slik at du kommer raskere i gang. For å søke om lån hos Sambla er det noen kriterier du må oppfylle før du får lånet godkjent og får at du får et lån med lav rente.

Inntektsgrense

Hos de fleste banker må du ha en inntektsgrense på minst 120.000 kroner i året, for å kunne få et forbrukslån. Dette gjelder også hos Sambla. Det er også noen lånemeglere og banker som krever en årlig inntekt på 250.000 kroner. Tjener du langt over dette er sjansen stor for at du vil få et forbrukslån. 

Betalingsanmerkning

For å søke forbrukslån hos Sambla kan du ikke ha betalingsanmerkninger. Spesielt om du skal søke på et lån uten sikkerhet. Det er mulig å søke med betalingsanmerkning, men da må du eie din egen bolig eller ha verdi i eiendom. 

Inkasso

Det er svært få banker i Norge som godkjenner søknaden din dersom du har gamle inkassosaker liggende. Har man utestående inkassokrav er det ingen mulighet til å få forbrukslån med eller uten sikkerhet. 

Forbrukslån uten sikkerhet 18 år - Dette bør du vite

Det er absolutt mulig å søke om et forbrukslån uten sikkerhet, men det kan være veldig enkelt å havne i økonomiske problemer dersom man låner mye penger, spesielt som ung. Derfor er det lurt å tenke seg godt igjennom før man sender inn en søknad og vurdere andre alternativer. 

Det er mange forpliktelser som følger med når du søker om et forbrukslån, og selv om det kan være befriende å kunne kjøpe det man vil, om man blir godkjent, er det noen ting man bør være obs på. 

  • Renteøkning – Når man søker om et forbrukslån kan det hende at renten øker, spesielt om man har valgt en lengre låneperiode. Man må regne med en renteøkning på 5% 

  • Lønnstrekk – Om du ikke betaler hele lånet tilbake innen låneperioden, kan banken kreve trekk i lønnen din og registrere en betalingsanmerkning som gjør at det blir vanskeligere å få et nytt lån senere. 

  • Høye ekstragebyrer – Det vil i tillegg legges til inkassosalær og høye ekstragebyrer om du ikke betaler hele lånebeløpet tilbake. Ergo kan et lite lån fort koste deg flere tusen kroner og fortsette å øke.

Det anbefales ikke å ta opp et forbrukslån dersom du har andre muligheter, for eksempel få et lån hos familien. Da slipper du rentene og kan skrive en avtale mellom dere, slik at du slipper å havne i en kjip økonomisk situasjon.

Å ta opp et forbrukslån som ung kan gi deg en ganske kjip start på voksenlivet. 

Hva er en låneformidler og en lånemegler?

Ekspert råd: Ved og gå direkte via en lånemegler øker du sjansene dine for og finne et forbrukslån med lav rente.

  • Låneformidler – En låneformidler forenkler søknadsprosessen og tvinger bankene til å konkurrere om deg som kunde. Dette gir deg bedre lånevilkår og du får flere alternativer å velge mellom.

  • Lånemegler – En lånemegler vil formidle søknaden din videre til alle deres samarbeidsbanker. Ved å bruke lånemegler slipper du å søke hos bankene individuelt.

Kort forklart: Låneformidler og lånemegler er det samme, det er en mellompart som formidler søknaden din til flere banker.

Finnes det noen andre alternativer for meg?

Dersom du er 18 år og ikke ønsker å søke om et forbrukslån, kan kredittkort være tingen for deg. Det finnes en rekke kredittkortmeglere som gir deg flere kredittkort du kan velge mellom, med forskjellige renter.

Beløpsgrensen på kredittkortet varierer også, og det er vanlig å få et kredittkort med en maksgrense på 50.000 – 150.000 kroner, alt ettersom hvilket kredittkort du velger og hva du bruker det til. Reiser du mye i forbindelse med jobb kan et kredittkort være veldig lurt, da du slipper å betale for reisen dersom noe skulle skje. Bank Norwegian og Amex, og andre selskaper gir deg disse mulighetene.

Det er kun Sambla som tilbyr forbrukslån til deg som er 18 år.

Hvis du kan dokumentere fast inntekt på over 120.000 kroner hvert år, og ikke har betalingsanmerkninger vil du få søknaden godkjent.

Hele prosessen fra søknad er innsendt til pengene er utbetalt kan ta mellom 1 til 3 virkedager. Du kan også lese mer om forbrukslån på dagen her.

Nei, alle banker i Norge vil foreta en kredittsjekk av deg, dette er de lovpålagt av finanstilsynet. Les mer om forbrukslån uten kredittsjekk her.

Skrevet av Cecilia Keinapel

Cecilia er en redaktør som har spiss kompetanse innen forbrukslån. Bli bedre kjent med Cecilia og les hvordan vi tjener penger.

Artikkelen er gransket og kvalitetssikret av Øystein Pettersen. Les mer om Øystein sitt ansvar.