Lån til vannskade

Hvis du har fått vannlekasje eller fuktskader kan du bruke forbrukslån til og finansiere reparasjonen.

Del på:

Lån til vannskade

Med forbrukslån står du fritt til å bruke pengene slik du vil, men slike lån har ofte høye renter. Vil det da være fornuftig og bruke forbrukslån til vannlekkasje? Ja, velger du et mindre lånebeløp med kort tilbakebetalingstid vil du slippe rimeligere unna.

Lekkasje i tak eller varmtvannsbereder?

Husforsikringen dekker desverre ikke alt, ofte dekker det kun følgeskader etter lekkasjen. Hvis lekkasjen skader parkett eller andre gjennstander kan forsikringen dekke det, men ikke større skader.

Forsikringsselskapet behandler lekkasjen og ødelagte gjennstander som f.eks parkett som to ulike skader. Taket er det som originalt ble skadet, men parketten er en såkalt følgeskade.

Følgeskaden dekker ting som blir ødelagt som en konsekvens av lekkasjen. Smålån kan også brukes til vannskader (Ofte beløp under 100.000 kroner)

Har du garanti på tak eller varmtvannsbereder?

Ofte får du inkludert en forsikring som varer mellom 5 til 20 år når du legger nytt tak. Du må kontakte selskapet som leverte taket for å dobbeltsjekke om forsikringen fortsatt er gyldig.

Hvis du har husforsikring som man er pålagt er varmtvannsbereder forsikret av følgeskader. Jo eldre varmtvannsberederen er jo mer kan du få i trekk på forsikringen, så pass på at du oppdaterer denne hvert femte eller tiende år.

Hvor mye må jeg låne til vannskade?

Husforsikring vil også dekke vannskaden hvis den oppstår, men ikke glem at du også må ut med egenkapital som vanligvis ligger mellom 6.000 kroner og 30.000 kroner.

Egenandelen vil variere basert på omfanget av skaden som er gjort. Hvis det er mindre skader vil egenandel og lånebeløp være minimalt, men er det alvorlige skader må du regne med større beløp.

Generelt låner man fra 10.000 kroner helt opptil 100.000 kroner når man skal reparere vannskader på eiendommen.

Skal jeg bruke forbrukslån eller flexilån?

Flexilån, også kjent som rammelån lar deg låne opp i boligen din. Så lenge du har betalt ned 60% av boliglånet kan du ta et nytt lån med sikkerhet i boligen.

Flexilån (Rammelån) vil ofte ha bedre vilkår og renter en det et forbrukslån har, men det er ikke alle som har betalt ned 60% av boliglånet.

Forbrukslån kan være enklere å få, du kan velge forbrukslån med sikkerhet, eller uten sikkerhet. Søker du forbrukslån uten sikkerhet får du høyere rente, og med sikkerhet vil renten være lavere.

Hvis du har betalt mye på boliglånet vil det lønne seg med et flexilån hvis ikke forsikringen dekker vannskadene.

Dette vil det koste deg

Bruker du et forbrukslån er det viktig og holde et øye med den effektive renten.

Jo lavere effektiv rente du kan få, jo mindre totalkostnad vil du måtte punge ut med, la oss se på et låneeksempel hvis du velger forbrukslån uten sikkerhet til vannskaden.

Låneeksempel for vannskade:

 • Du låner 100 000 kroner
 • Nedbetalingstid på 3 år
 • Effektiv rente på 11,20%
 • Kostnad blir 16 243 kroner
 • Totalkostnad etter tre år: 116 243 kroner

Beste forbrukslån for vannskade

For få lån hos Lendo må du oppfylle disse kravene:

 • Du er 20 år
 • Har en inntekt på 120 000 kr
 • Betalingsanmerkning: Ja, men krever sikkerhet

Lendo lar deg låne fra 10.000 til 600.000 kroner uten sikkerhet. De har også et bredt spekter av ulike produkter du kan søke på, f.eks kredittkort og billån.

 • Effektiv rente fra 5,33% til 28,09%
 • Lendo samarbeider med 25 banker
 • Tilbyr lån til førerkort samme dag

Skrevet av Cecilia Keinapel

Cecilia er en redaktør som har spiss kompetanse innen forbrukslån. Bli bedre kjent med Cecilia og les hvordan vi tjener penger.

Artikkelen er gransket og kvalitetssikret av Øystein Pettersen. Les mer om Øystein sitt ansvar.